Ik ben onbetaalbaar

Exxpose heeft als doel om wereld achter prostitutie aan het licht te brengen.

Voor ‘Ik ben onbetaalbaar’ ontwikkelden we een campagne waarmee ze hun 50.000 handtekening voor een verandering in beleid wereldkundig konden maken.

De campagnewebsite ikbenonbetaalbaar.nl verbeeldt het kopen van seks als een snoep automaat. Achter de ramen zijn de werkelijk verhalen van de vrouwen te ontdekken, en uit de snoepautomaat rolt een bonnetje met daarop de kosten die de vrouwen dragen.
Voor de mensen die seks kopen wordt de rode loper uitgelegd en de vrouwen die werken in de prostitutie betalen de rekening.

Door middel van een scroll-story nemen we de bezoeker mee in dit verhaal en laten we zien hoe dit is aangepakt in anderen landen.

De campagne leverde meer dan 50.000 handtekeningen op. Dit werd als burgerinitiatief ingebracht in De Tweede Kamer.

Om wereldwijd aandacht te genereren voor mensenhandel kon de website makkelijk vertaald worden in een internationale versie.

Prijzen

De website ikbenonbetaalbaar.nl werd door Elementor als ‘top picks’ van April 2019 uitgeroepen tot beste website van de maand. En kreeg een vermelding op plek nummer 3 van beste website van 2019.

Daarnaast werd het door Elementor genoemd als één van de voorbeelden in ‘Masterclass storytelling for websites‘. Bekijk vanaf 5m00

Gerelateerd

ViroSure

ViroSure

Hoe help je mensen in tijden van Corona om veilig te werken en vrienden en familie te ontmoeten? Concept ontwikkeling, branding en user experience design

Lees verder

maak het waar

met opmerkelijke branding, websites & campagnes

Design

Campagnes

Bezoekadres

Wil je worden opgemerkt?

Neem contact op